Adoption: Den Stora Återresan

Författare: Mary Juusela

Det sägs att du vet vart du är på väg först när du vet varifrån du kommer.

Vet du hur ditt liv började? Var det var någonstans? I en stor stad eller ute på landet? Vet du om din mamma hade värkar länge? Eller om din pappa fanns där vid hennes sida? Den där dagen när du föddes. Vet du om din mamma log och om din pappa skrattade när du tittade på dem för första gången? Vet du om du var efterlängtad?

FAMILJERNA

Familjen Gustavsson

Indien

"Först som vuxna kom intresset att återvända till Indien för adoptivsyskon Petra och Andreas. Trots att de valt att göra återresan tillsammans, har de helt olika förhoppningar och förväntningar. Förutom föräldrar reser även Andreas flickvän med, vilket gör återresan ännu mer komplex. Det blir en livsresa med många viljor och starka känslor."

Familjen Sjögren

Kina

"Efter nio år av research och detektivarbete, för att finna spåren av tolvåriga Emilias och åttaåriga Olivias förflutna i Kina, världens folkrikaste land, beger sig familjen Sjögrens sex familjemedlemmar iväg på den efterlängtade återresan. För Emilia är det extra spännande då de kanske har lyckats hitta hennes biologiska föräldrar."

Familjen Egelstedt

Chile

"Utan att lämna Sverige, eller ens Göteborg, har fyrabarnspappan Fredrik, adopterad från Chile, redan gjort sin återresa. Detta är berättelsen om den annorlunda återresan."

Familjen Rundby

Sydafrika

"Med hjärtat fyllt utav glädje och förväntningar stora som berg längtar Isidor, 8 år, efter att återvända till Sydafrika. Han är säker på att han kommer att finna sin biologiska mamma, som en gång lämnade bort honom. Isidors adhd får honom att sväva iväg och bygga upp enorma förhoppningar. Inför avresa oroar sig hans syskon och föräldrar att han ska falla hårt mot marken av besvikelse."

Familjen Juusela

Indien

"Indien är ett av många länder på denna jord. Att det råkar vara det land där jag föddes gör det inte mer eller mindre speciellt än något annat land. Jag omfamnar dess folk, precis som systrar och bröder från andra länder. Däremot var det särskilt roligt, att under min återresa, för en gångs skull, så enkelt och okomplicerat, enkom på grund utav mitt indiska yttre, få tillhöra en härligt fascinerande grupp utav varma och empatiska människor. Som jag på något sätt ändock tillhör."

GALLERI

SAMARBETSPARTNERS

KONTAKT

Miller & Books

info@millerbooks.se

Beställa böcker

bestall@millerbooks.se

Kontakta författare

forfattare@millerbooks.se

Press & Media

Ladda ner pressmaterial